Vandaag niet naar NAC

Kiezen, soms een hels karwei

Vandaag ga ik níet naar NAC.. een bewuste keuze, eentje die ik in pakweg 40 jaar NAC nooit heb gemaakt. Ik ben niet ziek, heb geen feestje of wat dan ook. Overigens is er nooit iets geweest waardoor ik niet naar NAC ging. Vandaag wel dus en het voelt alsof ik een bezoek aan m’n zieke moeder oversla…beroerd voel ik me, beetje laf ook. Ze hebben me nodig denk ik altijd, nog meer na zo’n zeperd. Ik ga dan juíst en begrijp afhakers niet. Nu ben ik dus een ‘ afhaker’‬

‪Ik kies vandaag voor de topper in klasse 3B, Bavel-Gilze. In twitter taal #BAVgil…een wedstrijd om plaats 1 en 2‬…historisch áls Bavel de titel pakt en de wedstrijd van vandaag ‘ doet er toe’. Die van NAC minder, één van de wedstrijden richting play-offs. Ik maak het goed met NAC en kies alvast een uitwedstrijd die ik normaal niet zou bezoeken. Krijgt mijn zieke moeder een ‘ extra’ bezoekje en wordt mijn schuldgevoel gedempt.

Zodra ik bij Bavel ben, volg ik ze natuurlijk, de zogenaamde FOX supporter, wie kent ze niet.

Langs de lijn, met telefoon en soms een blik op het witte scherm in de volle kantine…mooi zo’n zondagmiddag amateur strijd.

Gelukkig gaat mijn jongste dochter wél naar NAC. Mijn kaart is in goede handen én, het juiste DNA zorgt voor de continuïteit. Dat is wellicht nog belangrijker dan mijn gemijmer en afwezigheid.

Zal nooit verloren gaan, toch?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp